Zoeken
  • FCR Media

Renovatiewerken? Hoe begint u er aan?

Onze tips voor zelfbouwers

Heeft u een oude woning gekocht die u volledig wilt renoveren? Of wilt u een bepaalde ruimte in uw woning een nieuwe look geven? Renovatieprojecten kunnen erg groot en tijdrovend zijn. Voor veel mensen is een totaalrenovatie dan ook overweldigend waardoor ze snel het bos door het bomen niet meer zien. Daarom geven we graag enkele tips voor zelfbouwers met renovatieplannen.
Plan alles zorgvuldig Een renovatieproject kan groot zijn waardoor het moeilijk wordt om overzicht te houden over alles wat er moet gebeuren. Maak voor uzelf een planning op van alle werken die moeten gebeuren. Vul de lijst aan met een overzicht van de tijd die u denkt nodig te hebben voor ieder deel van de renovatie en het benodigde materiaal. Organiseer uw lijst niet alleen in de volgorde waarin alles moet gebeuren, maar ook per ruimte en hoe dringend iets is.

Stel een budget op Iedereen die al eens heeft verbouwd, zal het beamen: een renovatie brengt altijd onverwachte kosten met zich mee, waardoor het duurder uitkomt dan dat u had verwacht. Om toch enigszins een idee te krijgen van de totale kosten is het handig om een budget op te stellen voor ieder deel van de renovatie. Schat deze ruim in. U kunt tevens eventuele subsidies en premies hierin verwerken.

Zoek financiering Misschien heeft u wel genoeg spaargeld aan de kant staan voor het uitvoeren van die badkamerrenovatie, maar wanneer u een totaalrenovatie gepland heeft, is misschien extra financiering nodig. Zo kan u terecht bij heel wat banken voor een renovatielening. Vergelijk enkele banken, zodat u kunt rekenen op een lening tegen de laagste rente.

Extra hulp nodig? Handige doe-het-zelvers kunnen ongetwijfeld heel wat werken van het project zelf uitvoeren mits de nodige tijd voorhanden is. Een totaalrenovatie vergt echter heel wat kennis in verschillende aspecten. Daarom is het na een tijdje misschien moeilijk om nog voldoende tijd over te houden om alles zelf te doen, ook mét tips voor zelfbouwers. Daarom schakelt u voor bepaalde werken extra hulp in. Misschien is dit een familielid die kennis van zaken heeft inzake elektriciteit of sanitair, of misschien is dit een bouwbedrijf zoals Vrancken Bouw in Nijlen.

Neem contact met ons op voor meer informatie.

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven